Antipastot

16. helmikuuta 2013

Ihania ex-työkavereitani kävi meillä viikolla kylässä. Laitoin iltapurtavaksi antipastoja, jotka maistuisivat tänään näin lauantai-illankin purtavina. Ihania makuja viinin kanssa. Tarjolla oli:

Gratinoituja vihersimpukoita
Prosciuttoa rucolan, sitruunan ja parmesanin kera
Milano-salamia
Mozzarellaa
Tomaattibasilikasalaattia
Gorgonzola-juustoa
Oliiveja
Marinoituja artisokansydämiä

Maalaisleipää oliiviöljyn & balsamicon kanssa
(Vinkki: avocadoöljy sopii todella hyvin ihan sellaisenaan)

Jälkiruoaksi sitruunatorttu


Gratinoidut vihersimpukat
500 g puolikkaita vihersimpukoita pakasteesta
100 g voita
nippu persiljaa
3-4 valkosipulinkynttä
3-4 rkl parmesanraastetta
2 rkl korppujauhoja

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin murskattu valkosipuli, pieneksi silputtu persilja, parmesanjuusto ja lopuksi korppujauhot. Levitä tahna kohmeisten vihersimpukoiden päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ennen tarjoilua, voit halutessasi pirskottaa päälle hieman sitruunamehua & koristaa simpukat tuoreella persiljalla.


Prosciutto con rucola e limone (toimii myös breasolan kanssa)
100 g Prosciuttoa
nippu Rucolaa
1/2 sitruuna
Parmesanlastuja
oliiviöljyä

Levitä prosciutto lautaselle ja lisää päälle hieman rucolaa. Veistä päälle parmesanlastuja. Pirskota päälle hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä.

///
 Tomaattibasilikasalaattiin laitoin huoneenlämpöisiä kirsikkatomaatteja viipaleina, tuoretta basilikaa silputtuna, oliiviöljyä ja ripauksen sormisuolaa ja mustapippuria. Mozzarella on buffalo mozzarellaa ja tarjolla kokonaisina. Milano-salamin levitin lautaselle ja ripottelin päälle mustaapippuria jota salamissa oli hieman mausteena itsessäänkin.

///

Valmiit antipastot annoksena lautasella. NAM.


Nopea sitruunatorttu jälkiruoaksi syntyi Kinuskikissan ohjeella. Ohjeen löydät tästä.

3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground