Syksyinen kanttarellipiiras

11. lokakuuta 2013


Nyt aiheesta kukkaruukkuun. Tai oikeastaan piirasvuokaan, perjantain kunniaksi.

En ole piiiiitkään aikaan postannut mitään ruokajuttuja. En oikeastaan tiedä miksi. Paljonhan täällä kokkaillaan ja katetaan jatkuvasti, mutta ehkä sitä on nykyisin niin nälkäinen ja aika kortilla, että sen vähäisenkin keskittää siihen olennaiseen. Siis syömiseen. :) Nyt sain pyynnön jakaa Yhtä juhlaa-postauksessa vilahtaneen Kanttarellipiiraan ohjeen. Ja tässähän se tulee. Tein itse asiassa kaksi piirasta, toiseen lisäsin myös marmoripekonia. Mutta lihattoman lokakuun kunniaksi jätetään se reseptistä pois. Tällaiset piirakat/piiraat/quichet ovat myös hyvää lounassyötävää kiireiselle. Kunnon salaatti vain kylkeen ja avot. Vähän ysäriä, mutta jotain mitä niiltä ajoilta onkin taas kiva kaivaa pitkästä aikaa esiin.. :)

Vink; olettekos maustaneet kanttarelleja curryllä? Kannattaa kokeilla. Nams. 

Pohja:
1 dl spelttijauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 kananmunan keltuainen (säästä valkuainen täytteeseen)
1 dl Oivariini juoksevaa

Täyte:
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 dl tuoreita kantarelleja
1 kananmuna
1 kananmunan valkuainen
2 dl kuohukermaa
75 g Voimakasta Koskenlaskija-juustoa muruna (löytyy valmispussina)
75 g Raastettua mustaa Emmental-juustoa
1 tl currya
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
Kourallinen kurpitsansiemeniä

Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhotetulla kädellä piirasvuoan pohjalle ja ylös reunoille. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 min.
Huuhdo, valuta ja paloittele kanttarellit. Kuullota pannulla voissa ja/tai öljyssä valkosipuli ja sipulit, lisää joukkoon kanttarellit ja paista niitä alhaisella lämmöllö kunnes neste on haihtunut.
Vatkaa muna, valkuainen ja kerma sekaisin. Lisää seokseen mausteet sekä osa juustoraasteista. 

Lisää esipaistetun piiraspohjan päälle hieman jäähtynyt sienisipuliseos ja kaada päälle munakerma sekä ripottele loput juustoraasteesta. Ripottele vielä päälle kruunuksi kurpitsansiemenet. Kypsennä piirasta uunin ala-/ keskiosassa n. 30 min tai kunnes se on kypsä. Tarjoa haaleana raikkaan salaatin kera.

Piiraan ohje on muokattu Valion alkuperäisestä ohjeesta.

//
I haven't shared any recipes for a long time and now for a reader's request, I wanted to share instructions of this autumnal and delicious chanterelle pie. If you are interested of this, please, kindly use the Google translater to translate this recipe. 

6 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida nimettömänä, kone sekoilee. Dämn unohdin kiireessä kanttarellit kotiin, mutta kiitos tämä ohje on kokeiltava slurps heti kun saan ne käsiini. Terkkusin korttitalonhuipulla.blogspot.fi ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa. Ja lihattoman lokakuun jälkeen lisäten pekonia. ;)

      Poista
  2. Nam -täytyykin kokeilla tätä reseptiä.
    Mukavaa viikonloppua

    t.Sanna

    VastaaPoista
  3. Kiitos kun jaoit ohjeen. Tein piirakkaa viikonloppuna pojan synttäreille ja hyvää oli! Vieraatkin tykkäsivät :) t. Noora

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground